Tabla

Era l’any 2002 quan escoltava per primer cop de manera conscient el só del tabla, aquella música va tocar una part tant profunda de mi mateix que des d’aquell mateix instant vaig empendre el camí per trobar-me amb aquest instrument i tot el que l’envolta, així va ser com vaig conèixer el meu primer mestre Uttam Das a la ciutat sagrada de Rishikesh amb qui vaig conèixer les bases de l’instrument, la música i la filosofia clàssiques de l’India.

My first tabla maestro, Uttam Das, RIP.

My first tabla maestro, Uttam Das, RIP.

Llargues estades a Rishikesh amb passejades a la vora del Ganges, pràctiques de yoga al Shivanda Ashram, i hores i hores de classes i pràctica de tabla amb l’Uttam Das i el seu fill Pankaj Suhash em van ajudar a crèixer com a artista i com a persona.

Pankaj Suhash, Rishikesh

Pankaj Suhash, Rishikesh

El setembre de 2010 vaig començar els meus estudis en “tradizioni musicali extraeuropee ad indirizzo indologico” al conservatori Arrigo Pedrollo de Vicenza on em vaig graduar al 2014. En aquests anys a més d’aprofundir en l’estudi de l’instrument he pogut ampliar els meus coneixements sobre la música i la cultura de l’Índia estudiant llengües (sànscrit i hindi), història i teoria de la música de l’Índia, arts escèniques orientals, etnomusicología i d’altres matèries rel.lacionades.

El meu tutor i mestre de tabla durant aquest periode va ser el tablista Federico Sanesi.

Conservatorio Arrigo Pedrollo, Vicenza

Amb Federico Sanesi al Conservatorio Arrigo Pedrollo, Vicenza

Durant el temps que vaig estar estudiant al conservatori vaig tenir la sort de conèixer una de les llegendes vives del tabla de l’India, el mestre Pandit Sankah Chatterjee amb qui tinc el privilegi de continuar els meus estudis.

Tabla Maestro Pandit Sankah Chatterjee

Tabla Maestro Pandit Sankah Chatterjee